Szervezeti és céges csapatépítés

A csapatépítés befektetés a jövőbe. Annak a csapatnak, melynek tagjai jól kommunikálnak, együttműködnek, szívesen dolgoznak egymással, a teljesítménye és munkája minősége is növekedni fog. Trénereink sok éves tapasztalattal, színes, változatos módszerekkel, szervezetre és igényre szabottan segítik majd a Ti csapatotok fejlődését is.

Milyen lehetőségek közül választhattok?

Tudjuk, hogy már önmagában egy közös szabadidős tevékenység, játékos kikapcsolódás is sokat jelent, ezért ha csak egy lazább szórakoztató játékokkal teli alkalmat szeretnétek, akkor a Játékkommandó szolgáltatásunkat vegyétek igénybe.

Ha viszont ezt az alkalmat arra szánnátok, hogy a csapatban felmerülő problémák, a közös munkát nehezítő elakadások felszínre hozása és megoldása felé haladjunk, akkor a több napos csapatépítő alkalmakat javasoljuk.

Bármilyen csapatépítési alkalomról is van szó, a vezetővel átbeszélt problémákra, igényekre, szükségletekre építünk.

Segítségképpen összegyűjtöttük azokat a legjellemzőbb problémákat, amik a fókuszba kerülhetnek egy-egy csapatépítés során, de természetesen ettől eltérő egyedi igényekkel is bátran fordulhattok hozzánk.

Mire nyújthat megoldást egy csapatépítő folyamat?

Ha a csoport tagjai közt nem jó az együttműködés, a problémák megoldása helyett folyton újabb nehézségek lépnek fel. 

Miről ismerhető fel, hogy ilyen problémával állunk szemben?

Sokszor alakulnak ki olyan viták, konfliktusok, amelyek nem segítik a munkát, hanem gátolják azt. Ilyenkor jellemző, hogy a munkatársak neheztelnek egymásra, nem tudják vagy már nem is akarják megbeszélni a nézeteltéréseket, sőt, már egyre kevésbé szólnak a viták a munkáról, inkább csak a személyes sérelmeket hallhatjuk tőlük. A munkavégzés hatékonysága csökken, félreértésekből, rossz kommunikációból származó hibák csúsznak be. A csapat nehezen old meg közösen problémákat, nem inspirálják egymást, nem megy a közös gondolkodás, nyoma sincs a lelkes megoldáskeresésnek, helyette inkább ki akarnak maradni a folyamatból, mástól várják a megoldást, vagy bár közösen dolgoznak a megoldáson, de nincs meg az a szikra, ami segítené a legjobb megoldás megtalálását.