Referenciák, vélemények

Nagyon fontos számunkra, hogy munkánkról folyamatosan visszajelzést kapjunk a célcsoportunktól. Ez egyfajta minőségbiztosítás, ami azt a célt szolgálja, hogy mi is folyamatosan tanulhassunk, fejlődhessünk. Mindig jól esnek az elismerő szavak, de az építő jellegű kritikák legalább ennyire fontosak számunkra.  Ezekből a visszajelzésekből teszünk közzé egy csokorra valót.
Varga Judit
Messzelátó Egyesület
Köszönöm,
  • hogy megtaláltam a helyem, mint vezető az Egyesületben,
  • hogy elfogadtam az Egyesület munkatársait, és alkotó társaimmá tehettem őket,
  • hogy olyan jövőképet tudtunk közösen alkotni az én vezetésem mellett,
  • amelyben én is hinni tudok, és az én személyes világjobbító víziómhoz
  • is hozzájárul.
Köszönjük,
  • hogy odafigyelve tudunk egymásra reflektálni,
  • hogy megszülettek az első rendszereink,
  • hogy közös döntéshozatalunk kristályosodik,
  • hogy bővülő csapatot is tudjuk kezelni....
Pólya Viktor, Kisközösségi Program
Nagyon hasznosnak találtam a műhelymunkát, mert a résztvevők valóban ki tudták venni a részüket a beszélgetésekből. Az előadók részéről pedig a személyes, baráti hangnemet tapasztalatokra épülő hozzáértés és lényeglátás egészítette ki. Számos alkalommal idéztem már föl az ott elhangzottakat.
Szollár Csilla, tréningrésztvevő
"Ősszel én is részt vettem egy általatok szervezett tréningen Nagykállóban.Nagyon jól éreztem magam, tényleg megértettem a projektkészítés alapjait, amit egy előző képzésen nekem nem sikerült. Remek volt az előadói stílus, a dekoráció, a felhasznált anyagok, a játékok, és a hangulat! Remélem még találkozunk, ellátogattok majd iskolánkba. Köszönök mindent! Sok puszit küldök!"
Dr. Göröncséri Ferencné, Nők Szatmárért Egyesület
„Őszintén ajánlom minden civil szervezet számára az Inspi-Ráció Egyesület szervezetfejlesztését, mert empátiával, egyenrangúként kezelve sajátíttatják el a résztvevőkkel azokat a taktikákat, technikákat, melyekkel energiatakarékosabban és biztonságosan haladhatnak a civilek az „önmegvalósítás” felé, céljaik elérése érdekében – másokért. Szakemberként és emberként is klassz csapat!
Tóth Ibolya, Frekvencia Egyesület
"A szervezetfejlesztés sokat segített abban egyesületünknek, hogy kezdő szervezetként tisztázzuk a szerepeinket és meghatározzuk a hozzájuk tartozó feladatokat. Az intenzív kétnapos együttlét során a hangulat nem mindig volt emelkedett, hiszen voltak vitáink, a fejlesztők azonban átsegítettek minket a nehéz szakaszokon. Bár nem maradt minden kérdés átbeszélésére idő, nagyon hasznosnak éreztük a fejlesztési alkalmat, és örülünk, hogy bekerülhettünk a projektbe. A fejlesztők nagyon felkészültek és lelkesek voltak, köszönjük nekik a rengeteg munkát!"  (www.frekvenciaegyesulet.hu)

Fábiánné Mile Alíz, Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítvány
„A fejlesztők és trénerek magasan kvalifikáltak, szakmailag és emberileg egyaránt maximális felkészültséggel és odaadással végzik a szervezetek segítését.
A szervezetfejlesztési folyamat nagyon jó kapcsolatteremtési lehetőséget kínál az azon résztvevő civil szervezetek számára. A Csodakutya Alapítvány több, a szervezetfejlesztési tréningek alkalmával megismert szervezettel működik együtt azóta is.” (www.csodakutya.hu)

Szabó Csaba, Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesület
„A szervezetfejlesztés alatt lett belőlünk egyesület igazán. Itt ismertük meg önmagunkat, a másokkal való kommunikációt, a pénzszerzési lehetőségeket. A szakemberek megmutatják, megtanítják hogyan indítsd, szervezd, működtesd és élj civilként. Az ő tanításuk nélkül nem működhet igazán jól egy civil szervezet.”
(www.buvarcsoport.hu)

Molnár Károlyné, Újfehértói Körkép Kulturális Egyesület
„Szervezetünk életében nagyon jókor jött ez a lehetőség, hiszen nem sokkal megalakulásunk után cseppentünk bele. Sok bizonytalanság volt a működésünkben, sok dolgot ösztönösen tettünk. A szervezetfejlesztés során nagyon sok segítséget kaptunk szakemberektől, magabiztosabbá, tudatosabbakká váltunk és sok alkalom adódott kapcsolati tőkénk gyarapítására." (www.korkep.eu)

Tóth Lajos, Ráczné Fekete Ilona, Földtulajdonosok és Gazdálkodók Egyesülete - FöGE
„2009. novemberében tisztújítás történt, ezzel együtt megfogalmazódott közgyűlésünkön a változtatás igénye szervezeti megújulásra. Az volt a nagy kérdés, hogy hogyan tovább?
A szervezetfejlesztés azóta nagyon sok kérdésre adott választ. A téli hónapokban zajlott diagnózisokat követően április közepén a Vekeri – tó mellett kétnapos fejlesztői tréningen vettünk részt 8 fővel. Ez a két nap alkalmat adott a visszatekintésre, a hosszú távú célok megfogalmazására. Két napig csak az egyesület mindennapjaira koncentráltunk, rendeztük gondolatainkat, megismertük egymás nyíltan kimondott véleményét, igényeit és elvárásait. A második nap végére megfogalmaztuk szervezetünk jövőképét is. Nem beszélve arról, hogy nagyon jó hangulatban teltek a napok, ami a közösségre jó hatással volt.
Júniusban egy kissé kibővített körben folytattuk a fejlesztői napot, aminek fontos eleme volt a személyre szabott konkrét feladatleosztás, kiscsoportok létrehozása a feladatok, fejlesztendő területek kidolgozására."
Ifjúsági kompetencia fejlesztő, csapatépítő program résztvevőinek visszajelzései:
Niki - II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Vásárosnamény
 "
A tábor egyik napján csapatépítő foglalkozásokat szerveztek a kommunikációról, arról, hogy hogyan tudnak együttműködni az ismerősök, barátok. Tanulságos játékok, melyek folyamát humorral vegyítették. Igazán érdekes és tartalmas napot zártunk az összekovácsolt csapattal, csak ajánlani tudom az ilyen napokat, gyakorlatokat."
Karcsi - Tokaji Ferenc Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium
"Az agy forgását, karbantartását, s vizuális kultúránkat előnyben részesítő játékos feladatokat mindenkinek csak ajánlani tudom! Nekem tetszett."
Hajni -II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Vásárosnamény
"A mai nap (2014.06.24) számomra nagyon tanulságos volt, mivel rengeteg új dolgot tanultam a kommunikációval kapcsolatban, amelyet játékokkal is kipróbáltunk. Különböző játékos feladatok voltak (pl. kockacukorból tornyot építeni úgy, hogy a szemünk be volt kötve, s a társunk beszélt hozzánk, hogy mit hogyan kell), amelyeket mind nagyon élveztünk. A mai nap folyamán megtanultunk együttműködni, és olyanokat is megismerhettünk, akikkel az eddigi tábori napok folyamán szinte még köszönni sem köszöntünk egymásnak. Igazán érdekes és tartalmas napot töltöttünk együtt. Mindenkinek ajánlani tudom! :) "
O.Z - Tokaji Ferenc Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium
A nappal teljesen meg voltam elégedve,mivel szerintem ezt a kis csapatot jobban összekovácsolta, és új ismeretekhez jutottunk mind tudásilag, mind szellemileg."
Évi - II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Vásárosnamény
Nagyon jó napot zárhattunk. rengeteg új dolgot megtanultunk a kommunikációval kapcsolatban, amelyet játékokkal és kipróbáltunk. A játékok során megtanultuk, hogy mennyire fontos és szükséges a csapatmunka és az összetartás. Igazán érdekes és tartalmas napot zártunk a csapattal. Mindenkinek ajánlani tudom!
Zsófi - II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Vásárosnamény
Vettem már részt több ilyen csapatépítő programban, és mindig nagyon kellemesen csalódok, egy percig sem unom. Életre szóló élményeket, tanulságokat kaptam. Mindenkinek részt kellene venni legalább egyszer egy ilyen tréningen. Köszönök mindent!

 

Referenciák
(a teljesség igénye nélkül)

Amennyiben szeretnéd időrendben, képes beszámolók formájában is megtekinteni a referenciáinkat kattints az idővonalra!

Részvétel az Ökotárs ÁSZ programjában; 3 civil szervezet szervezetfejlesztése (Zöld Akció Egyesület, Rex Kutyaotthon Alapítvány, Kalamáris Egyesület) (1999-2002)
Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány szervezetfejlesztése (2001)
Erdei Iskola Alapítvány szervezetfejlesztése (2001)
Okkal-Más-Okkal Egyesület szervezetfejlesztése (2001-2003)
Fauna Egyesület és Alapítvány szervezeti működéséről szóló megbeszélés facilitálása (2002)
Humán Reform Egyesület szervezetfejlesztése (2002)
Ökoszolgálat Alapítvány szervezetfejlesztése (2003)
Magyar Természetvédők Szövetsége stratégiai tervezés folyamatsegítése (2004)
E-misszió Egyesület Természetvédelmi munkacsoportjának szervezetfejlesztése (2004 - 2005)
Ökotech Kft szervezetfejlesztése (2005)
Kalamáris Ifjúsági Egyesület szervezetfejlesztése (2005)
Magyar Környezetgazdálkodási Központ (MAKK) szervezetfejlesztése (2005)
Közös Pont Egyesület stratégia tervezés (2006)
ALGERNON Kft stratégiai tervezés (2006)
Önkéntes Központ Alapítvány stratégia tervezés (2005-től folyamatosan minden évben)
ÖKA csapatépítés (2008-2009)
CISZOK-ok közös stratégiai tervezése (2006)
E-misszió Egyesület stratégiai tervezése (2006.december-2007.január)
Jobb Otthon Alapítvány szervezetfejlesztése (2007-2008)
MTVSZ (Magyar Természetvédők Szövetsége) szervezetfejlesztése (2007-2008)
Háztűzörzők Egyesület szervezetfejlesztése (2007-2008)
Életfa Kulturális Alapítvány szervezetfejlesztése (2008)
Pécs Kulturális Főváros önkéntes programjának stratégiai tervezése (2008)
Artemisszió Alapítvány szervezetfejlesztése (2008-)
Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum  Szervezetfejlesztés, stratégiai tervezés (2009-2010)
MTVSZ marketing műhelymunka - tanácsadás, a szervezet pozicionálása (2010.)
TÁR-S Egyesület Budapest Szervezetfejlesztés (2010.)
HUMUSZ Fenntartható fejlődés tréning a Nulla hulladék program keretében (2010.)
HUMUSZ Fenntartható fejlődés tréning óvónőknek (2010.)
Heves megyei civilek, vállalkozók, polgármesterek (Dialóg Egyesület) Együttműködésről műhelymunka, párbeszédkör   (2010.)
Nyíregyházi Civil Fórum Facilitálás
ÖKA Önkéntes centrum hálózat - csapatépítés (2010.)
Szocio East ÖM alapozó tréning (2011.)
Életfa Facilitátor képzés (2011.)
Más Mozaik Egyesület adománygyűjtés tréning (2011.)
Csillagvirág Hagyományőrző Műhely Szervezetfejlesztés (2011.)
Önkéntes Központ Alapítvány önkéntesmenedzsment képzés (2011.)
Más Mozaik Egyesület önkéntesmenedzsment képzés (2011.)
Civis Kurázsi szervezetfejlesztés (2011.)
Magyar Éghajlatvédelmi Szövetség szervezetfejlesztés (2011.)
Gyermekmosoly adományszervezés tréning (2011.)
Helyi Mérték Alalpítvány projketek irányítása képzés (2011.)
Úton Egyesület önkéntes menedzsment képzés (2011.)
Csalán Egyesület Önkéntes stratégia facilitálás (2011.)
Gyümölcsész találkozó facilitálás (2012.)
Életvezetési műhelymunka sorozat (2012.)
Klímaképzés Gömörszőlősön (2012.)
ÖKA Stratégiai tervezés facilitálás (2012.)
Gönci Barackfesztivál Játékkommmandó (2012.)
Kárpátokért Tréning a fiataloknak (2012.)
Magyar Klímaszövetség facilitálás, Önkormányzati Klímaképzés (2012.)
Kisherceg Egyesület Családi nap Játékkommandó (2012.)
Civil majális Nyíregyháza, Játékkommandó (2012.)
AlterEgó Egyesület Fenntartható fejlődés képzések (2012.)
Alteregó Egyesület Projektmenedzsment és forrásteremtés tréning (2012.)
Corvinus Egyetem EPI WATER kutatási program Marosszög gazda egyeztetések facilitálása (2012.)
Panyolafeszt Játékkommandó (2012.)
Polyán Egyesület tanypedagógiai animátor képzés (2012.)      
Corvinus Egyetem EPI WATER kutatási program Marosszög gazda egyeztetések facilitálása (2013.)
OTE Intézményi fogadószervezetek felkészítése (2013.)
Kárpátokért Egyesület Önkéntesek képzése (2013.)
Csodakutyák Alapítvány Social Impact - szervezetfejlesztés (2013.)
Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület Szervezetfejlesztés (2013.)
ÖKA Intézményi ÖM tréning (2013.)
Kárpátokért Egyesület Kárpátaljai szervezetek kapcsolatépítő találkozójának levezetése (2013.)
KÖTHÁLÓ Stratégiai tervezés (2013.)
Civil életút fesztivál tartása (2013.)
Fehér Bot Alapítvány fórumainak levezetése (2014.)
Sóstóhegyi Nyugdíjas Egyesület szervezetfejlesztés (2014.)
Bácskaiak Egymásért Egyesület csapatépítése (2014.)
Szövetség az Élő Tiszáért csapatépítés (2014.)
Falugondnokok Egyesülete kommunikációs tréning (2014.)
Messzelátó Egyesület szervezetfejlesztés (2015.)
Helyben a Jövőnk Egyesület Szervezetfejlesztés (2015.)
Zöld OT Open Space levezetése (2015.)
Animátorképzés 3 országból érkező fiataloknak (2015.)
Tabula Pláza Alapítvány projektfejlesztési tanácsadás (2015)
Ifjúsági Kerekasztal facilitálás (2015)