Pályázatok véleményezése

Gyakran találkozunk azzal, hogy a civil szervezetek panaszkodnak, hiába írják a pályázatokat, nem sikerül nyerniük. A pályázók meg vannak arról győződve, hogy a pályázataik minősége megfelelő, csak forráshiány miatt utasították el. A pályázati rendszert nem kellően ismerve nem gondolnak bele, hogy ez azt jelenti, hogy formailag a pályázatuk ugyan megfelelt, viszont minőségileg voltak az övékénél jobb pályázatok. Nem tudják a pályázataik elutasításának valódi okát, hiszen a kiírók vagy egyáltalán nem, vagy csak sablonosan indokolják negatív döntésüket. Ilyenkor újra és újra felmerül a kérdés: „vajon miért nem találták a pályázatunkat támogatásra méltónak, pedig olyan sokat dolgoztunk vele…”. Erre a kérdésre adunk választ ezzel az új szolgáltatásunkkal. Az elutasításhoz a forráshiányon túl számtalan ok vezethet, amit a program kitalálói, a szervezet belső emberei nagyon ritkán vesznek észre.

Gyakori okok, ami miatt elutasíthatják a beadott pályázatot:
  • a szervezetek elfogultak a saját elképzelésükkel szemben,  nem reális a tervezet,
  • az ő fejükben összeáll a kép, viszont nem elég jól kommunikálják a terveiket, ezért egy kívülállónak korántsem olyan egyértelmű a terv,
  • gyakran keveredik a cél az eszközökkel, az indoklással és az okokkal,
  • nem a kiíró által kitűzött célok megvalósítását szolgálja a program,
  • a tervezett projekt felszínes választ ad a lényeges kérdésekre,
  • vagy egyszerűen nem a bíráló szája íze szerint sikerült tálalni az ötletet.

Szervezetünk szakemberei több éves, évtizedes pályázatbírálói múlttal rendelkeznek, ismerik a típushibákat, és kellő rálátásuk van a pályázati rendszerekre. A szolgáltatást igénybe vevő szervezeteket személyre szabott tanácsadással segítjük, részletesen elemezzük elutasított pályázataikat, és javaslatokat teszünk az általunk szükségesnek tartott változtatásokra. A pályázati keretet sajnos mi sem tudjuk növelni, viszont azt garantáljuk, hogy a segítségünkkel a pályázat megírásából fakadó hibákat ki tudja majd küszöbölni a szervezet, így nyerési esélyei jelentősen megnőnek majd a későbbi pályázatoknál!


Amennyiben további kérdésed van, vagy igénybe kívánod venni szolgáltatásunkat, írj nekünk!