Coaching

…hogy mi a coaching?,

…hogy hasznos lehet-e a számodra?

…hogy valóban ez az, ami segíteni tud a problémáidban?


  Döntsd el magad!

Egy pillanatra engedd el az egeret, lógasd le magad mellé a kezed, és érezd a kezed súlyát!
Majd figyeld meg, hogy a válladban mit érzel!

…igen ez a kis fájdalom az elmúlt napok, hetek, hónapok feszültségei, amit az életünk sok-sok kellemetlen, fájdalmas, szorongó szituációja okozott.

  Most keresd meg az emlékeidben a legutóbbi ilyen szituációt!


Kivel voltál ebben a helyzetben?
...
Mi az, ami zavart, ami rosszul esett?
...
Mi a bajod azzal a kapcsolattal, viszonnyal, amibe kerültél?
...
Jó, de neked mi a bajod?Kacsintás
...
Mi az, amit kezdeni akarsz vele?
...
Mi az, ami visszatart, hogy meg tedd? …és még mi? …és még mi?
 
Válaszoltál a kérdésekre? Ha igen akkor már el is kezdtük a coachingot!
 
Mi történik még a valóságban?
A valóságban, személyesen meghallgatom a válaszaidat, és a lehető legőszintébb tükröt tartom eléd. Fontos! én nem az igazság tükre vagyok, én csupán azt tudom elmondani, hogy amit mondasz és ahogy mondod, hogy hat rám. Azonban jó eséllyel ez másokra is hasonlóan fog hatni, még ha Ők ezt nem is mondják el. Pont ez a lényeg! Végre kockázat nélkül nézhetsz szembe azzal, hogy miként hatsz más emberekre, és így végre lehetőséged nyílik, hogy változtass az emberi kapcsolataidon!
 
Ha a problémáidról mesélsz, akkor vezetői és élet tapasztalataimmal segítek, hogy nagyobb látószögből, pontosabb érzékeléssel legyél képes ránézni a problémára, ami alapján jobb döntéseket tudsz hozni.
 
Mi különbözteti meg ezt a módszert más tanulást, személyiségfejlődést segítő módszerektől?
A legfontosabb különbség, hogy a coachingban a változtatásra, az eredményekre koncentrálunk! ...és nem csak elméletben. Amit az üléseken elhatározol, azt egyből a valóságban ki is próbálhatod, sőt csak akkor érdemes eljönni  a következő ülésre, ha ki is próbáltad. Így a következő alkalommal már a konkrét tapasztalataiddal dolgozhatunk, és ha valami nem megy, nem sikerül, akkor a coaching üléseken gyakorolhatunk is, "eljátszhatjuk" a valóságot, ahol kockázat mentesen lehet kísérletezni, gyakorolni, hogy a valóságban már jobban menjen.
Így a terápiához képest ez a módszer sokkal inkább jövő orientált, bár a coachingban is előkerülhetnek a múlt elakadásai és ennek a feloldása, meghaladása, de nem ezen van a hangsúly. A tanácsadáshoz képest ez a módszer indirektebb, inkább a kérdéseken, a te gondolkozásodon keresztül haladunk, mint a tuti megmondásán. Bár ha az okozza az elakadást, hogy nincs mintád a probléma megoldásra, akkor előkerülhet a saját élmények, megoldások elmesélése is.
 
Vezetői coachingról bővebben >>>
 
Kipróbálnád?
 
Hívd fel a számodra szimpatikus coachot!
 
 
Szép Éva Vágvölgyi Gusztáv Inántsy Pap Sándor
+36204705784 +36209750171 +36209749205

 
Minden coaching folyamat egy nulladik alkalommal kezdődik, ahol megismerkedünk és közösen eldöntjük, hogy valóban erre van szükséged! Ez az alkalom 1-1,5 órát vesz igénybe és nem kell érte fizetni.
 
Vélemények, visszajelzések
 
"Évát akkor kerestem meg, amikor egy komoly döntés meghozatalakor nagyon nagy feszültség volt bennem. Nem tudtam, hogy mit tegyek, nem tudtam felmérni a döntésem következményeit és még azt sem tudtam, hogy egyáltalán döntenem kell-e. Éva segített konkrétan megfogalmazni a kérdéseimet, pro és kontra végig gondolni a lehetséges következményeket. Két coach alkalomra volt szükség ahhoz Évával, hogy megnyugtató válaszokat találjak magamtól magamnak, hogy meghozzam a döntést, ami tényleg az enyém, Éva megerősítést és visszajelzést adott, és mellesleg jót beszélgettünk. :)
Köszönöm szépen.
Csatári Emese