Egészség-Tudat interaktív kiállítás

Miről szól a kiállítás?

Az Egészség-Tudat interaktív kiállítás az egészség-betegség kérdésére sajátos megközelítésből tekint, túllépve azon, hogy ezt a témakört a tünetek megjelenésének felszínes szintjén kezelje.

Az egészség nem egyenlő a tünetmentes állapotnál, hanem sokkal több annál. Egy olyan életmód természetes velejárója, ahol tudatosan figyelünk a fizikai, szellemi és mentális egészségünk megőrzésére. A kiállítás abban nyújt segítséget, hogy eligazodhassunk ebben a hármas egységben, hogy megértsük betegségeink eredetét, és így hatékonyabban léphessünk fel öngyógyító folyamataink beindításával a betegségek ellen, vagy a megelőzés érdekében.

 

 

Természetesen mindezt nem csak elméleti síkon segíti a kiállítás, hanem olyan gyakorlati tanácsokkal, összefüggések bemutatásával, ismeretek átadásával szolgál a látogatóknak, ami segít mindenkit, aki a kiállítás megtekintése után egy egészségtudatosabb életmód kialakítása felé szeretne elindulni.

Az interaktív elemek pedig segítenek az ismeretek, a látottak és hallottak elmélyítésében. A gyakorlott tárlatvezetőnk pedig segít mindenkit eligazodni a kiállítás témaköreiben, válaszol az érdeklődők felmerülő kérdéseire, és plusz információkkal szolgál a feldolgozott témákban.

 

A kiállítás által feldolgozott témakörök és interaktív elemek:

Szenvedélybetegségek, függőségek, kiemelten a dohányzás, és túlzott alkoholfogyasztás hatásainak, és a függőségektől való megszabadulás lehetőségeinek bemutatása.

Tablókhoz tartozó interaktív elemek:
• Dohányos és egészséges tüdő modell, amely szemlélteti a dohányzás fizikai következményeit.
• „Részeg-szemüveg”, és a hatásának kipróbálásához felépített szlalom-pálya.
Ez az installáció valóban megdöbbenti, elgondolkodtatja a fiatalokat a dohányzás káros hatásairól. Az eddigi kiállítások alapján elmondható, hogy a fiatalok jelentős része már rendszeresen dohányzik, így valóban kiemelt fontossággal bír, hogy minél több oktatási intézményben bemutathassuk a kiállítást, és beszélhessünk a témáról a fiatalokkal.

Egészséges táplálkozás, energiaegyensúly
Tablón bemutatott információs anyagok. A hozzá kapcsolódó interaktív elemek:

• „Túlsúlyos ruha” és hozzá kapcsolódó kvízkérdések. A ruha zsebeiben súlyokat helyezünk el. A látogató megtapasztalhatja a túlsúlyosság érzését, de ha helyesen válaszol a táplálkozással kapcsolatos kérdésekre, egy-egy súlytól megszabadulhat.

Megfelelő folyadékfogyasztás – installáció
• Interaktív elem: nagy méretű puzzle

Stresszkezelés, lelki egészség megőrzése – installáció
• Interaktív elem: irodai bokszzsák – stresszkezelés demonstrálására

Életvezetés – installáció. Az egészségtelen fogyasztási cikkekből származó hulladék felhasználásával készülő életképpel (hulladékszobor csoport) kerül bemutatásra.
• Interaktív elem: „mielőtt meghalok” életcélok kitűzésének ösztönzése
• Test-lélek szótár, mely a fizikai szinten jelentkező tünetek lelki okait mutatja be

Légzés, alvás, pihenés, helyes testtartás, mozgás fontosságát bemutató installációk

 

 

Kinek ajánljuk kiállításunkat?

Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy nincs olyan ember, akit ne érintene a téma, hiszen az egészségünk megőrzése, betegségeink leküzdése minden korosztály számára létfontosságú. Ezért a kiállítás megtekintése nem korfüggő.

Ajánljuk tehát mindenkinek, különös tekintettel:

•Oktatási intézmények részére a tanulók egészségnevelési, szemléletformáló programjának keretében

•Önkormányzatok, állami intézmények részére a lakosság egészségtudatának fejlesztése érdekében

•Olyan cégek részére, ahol a vezetők fontosnak tartják a dolgozók egészségmegőrzését

•Civil szervezeteknek, akik szeretnék célcsoportjuk körében bemutatni a kiállítást

•Egészségmegőrzéssel kapcsolatos pályázatok megvalósítóinak

•Művelődési házak részére

•Egyéb programok kiegészítő elemeként, vagy önálló programként egyaránt bemutatható

 

FONTOS! Ha jelenleg nem áll a rendelkezésére a szükséges forrás a kiállítás megrendeléséhez, de lehetősége van olyan pályázat benyújtására, amibe ez beépíthető, illetve egyéb módon szeretne rá forrásokat igényelni, keressen bennünket. Szívesen segítünk a kiállításra vonatkozó, pályázatba illeszthető szakmai tartalom megírásában, illetve természetesen előzetes árajánlatot is adunk.

 

A kiállítás felépítése, paraméterei

Területigény:

- Beltéri helység

- Minimum 50 négyzetméter, de ez az alsó határ. Ideális terület 70-80 négyzetméter alapterületű üres terem.

Installálás:

- A kiállítást leszállítjuk és installáljuk. Az installálás hozzávetőleg 3 órát vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy reggeli kezdés esetén a megnyitó előtti napon célszerű installálni a kiállítást.

- A kiállítás összepakolása, elszállítása kb. 1,5 órát vesz igénybe.

A bemutatás időtartama:

• Ez minden esetben a megrendelőtől függ, akár egy napos rendezvények esetén is bemutatható.

• Oktatási intézményekben célszerű több napos kiállítást szervezni, mivel tárlatvezetést, beszélgetést is tartunk, így egyszerre kisebb csoportok látogatása ideális.

A bemutatás módja:

A kiállításhoz minden esetben tárlatvezetőt biztosítunk, aki fogadja a csoportokat és egyéni látogatókat, körbevezeti őket, segít a feldolgozott témakörök elmélyítésében, a legfontosabb információk, üzenetek átadásában. Segít az interaktív elemek használatában. Nem csak a bemutatott tablók közt segít eligazodni, hanem a témák kapcsán beszélgetéseket kezdeményez, így nem csak az élmény lesz teljesebb, hanem a szemléletformáló hatás is erősebb, és jobban erősíti, felszínre hozza a látogató motivációját az egészséges életvitel kialakításához.

 

A megrendelés módja, folyamata:

A legegyszerűbben a lap alján található árajánlat kérő kitöltésével indíthatja el a megrendelés folyamatát. Ez csak az első lépés, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az ajánlat beérkezését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy az ár kialakításához szükséges részletekről egyeztessünk. Minden esetben arra törekszünk, hogy közösen megtaláljuk a kiállítás bemutatásának ideális időtartamát, módját.

Ha sikerült megállapodnunk, elkészítünk egy szolgáltatói szerződést, és sort kerítünk az aláírásra. A kiállítás díja a teljesítést követően igény szerint készpénzes teljesítéssel vagy átutalással teljesíthető Áfás számla kiállítását követően.

Ha nem ezt a felületet használja, vagy bővebb információra van szüksége, keresse Botos István Csabát a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. Munkatársunk készséggel áll a rendelkezésére.

 

A kiállítás bérlésének díja:

Több napra szóló megrendelés esetén kedvezményt biztosítunk az alábbiak szerint:

• 1 napos kiállítás bemutatása: 180 000 Ft+Áfa + útiköltség (Nyíregyháza-helyszín-Nyíregyháza)

• 2 vagy annál több napos kiállítás esetén a 2. naptól a kiállítás díja 120 000 Ft+Áfa. (Természetesen az útiköltség egyszeri díjat jelent)

 

A kiállítás referenciái:

 

Igény esetén szívesen visszük a kiállítást határon túlra is.

A Szatmárnémetiben bemutatott tárlatról szóló cikk:

"Testközelből látni egy tönkrement tüdőt, tényleg elveszi a kedvet a dohányzástól" 

 

A Debreceni Egyetemen rendezett programról készített videó


 

 

Fényképalbum az Egészség-Tudat interaktív kiállításról