Fenntartható fejlődés kiállítás

Miről szól a kiállítás?

A kiállítás célja, hogy a látogatókat szembesítsük azzal, hogy milyen folyamatok zajlanak most a világban, milyen strukturális rabságban élünk, és mi lehet ennek a kimenetele, ha nem teszünk valamit. Megmutatjuk azokat az alternatívákat, amelyek szerintünk segítenek a rossz rendszerek átalakításában. Láthatóvá tesszük az egymást segítő közösségek fontosságát, a helyi gazdaságra épülő fogyasztói rendszerek működőképességét és a közösségi vállalkozások hasznosságát.

  

...TE TEHETSZ RÓLA…   ...TE TEHETSZ ÉRTE…

 

A kiállítás egyik része arról szól, hogy a jelenlegi helyzet miatt leginkább magunkat okolhatjuk. A rossz folyamatokat, amelyekkel szembesülünk, mi tesszük ilyenné. Ez egyfajta szembesítés azokkal a társadalmi, környezeti és gazdasági folyamatokkal, amikre mindig keressük a felelősöket, a hibásokat, de nagyon ritkán jutunk el oda, hogy magunknál kezdjünk el rendet tenni. Ez a része a bemutatónak szándékosan provokatív, mert ezek indítanak el olyan beszélgetéseket, amelyek egy-egy témában a mélyebb okok feltárását segítik.

A másik fele megoldási alternatívákat mutat be, amelyek segíthetnek az egyéni felelősség határain belül megváltoztatni a körülöttünk lévő világot, és ezzel lehetővé teszi a valós fenntartható élet kialakulását. Illetve olyan nyíregyházi embereket mutat be, akik elindultak már a közösségi elveken alapuló, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságot elősegítő úton.
 
A kiállítás által feldolgozott témakörök

 • Kiüresedett közösségi élet (család, barátok, osztálytársak, …)
 • Mozgásszegény mindennapok
 • Egészségtelen táplálkozás
 • A virtuális világ befolyása
 • Rossz vásárlási szokások
 • Felelősség hárítása
 • Céltalanság, tudatos jövőtervezés hiánya
 • Globális problémák

... és néhány lehetőség, amit TE TEHETSZ a pozitív irányú változásokért...


Kinek ajánljuk kiállításunkat?

Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy nincs olyan ember, akit ne érintene a téma, bár erőteljes a fiatalok megszólítása, de az eddigi tapasztalatunk szerint a felnőttek ugyanúgy magukra ismernek és megszólítva érzik magukat, mint a diákok.

Ajánljuk tehát mindenkinek, különös tekintettel:

 • Oktatási intézmények részére a tanulók fenntartható fejlődés – környezeti nevelés, szemléletformáló programjának keretében.
 • Önkormányzatok, állami intézmények részére a lakosság tudatosságának, a település fenntarthatóságának elősegítése érdekében
 • Civil szervezeteknek, akik szeretnék célcsoportjuk körében bemutatni a kiállítást
 • Művelődési házak részére
 • Egyéb programok kiegészítő elemeként, vagy önálló programként egyaránt bemutatható

 
FONTOS! Ha jelenleg nem áll a rendelkezésére a szükséges forrás a kiállítás megrendeléséhez, de lehetősége van olyan pályázat benyújtására, amibe ez beépíthető, illetve egyéb módon szeretne rá forrásokat igényelni, keressen bennünket. Szívesen segítünk a kiállításra vonatkozó, pályázatba illeszthető szakmai tartalom megírásában, illetve természetesen előzetes árajánlatot is adunk.
 
A kiállítás felépítése, paraméterei

Területigény

Beltéri vagy jó idő esetén kültéri hely.

11 méter hosszú és 2 méter magas felületen bárhogy felállítható, nem szükséges paraván hozzá.

A bemutatás időtartama

Ez minden esetben a megrendelőtől függ, akár egy napos rendezvények esetén is bemutatható.

A bemutatás módja

A kiállításhoz minden esetben tárlatvezetőt biztosítunk, aki fogadja a csoportokat és egyéni látogatókat, körbevezeti őket, segít a feldolgozott témakörök elmélyítésében, a legfontosabb információk, üzenetek átadásában. Nem csak a bemutatott tablók közt segít eligazodni, hanem a témák kapcsán beszélgetéseket kezdeményez, így nem csak az élmény lesz teljesebb, hanem a szemléletformáló hatás is erősebb, és jobban erősíti, felszínre hozza a látogató motivációját a tudatos élettel kapcsolatban.

A kiállítás bérlésének díja
1 napos kiállítás bemutatása: 50.000 Ft + útiköltség. Több napos kiállítás esetében kedvezményt vehet igénybe, melynek részleteiről a megkeresést követően tájékoztatjuk. Amennyiben előadást is igénybe kíván venni a kiállításhoz kapcsolódó témákban, szintén kérje egyedi, testre szabott árajánlatunkat. Az ár kialakítása függ az előadás időtartamától, gyakoriságától, egyéb speciális igényektől.

A megrendelés módja, folyamata
A legegyszerűbben a lap alján található árajánlat kérő kitöltésével indíthatja el a megrendelés folyamatát. Ez csak az első lépés, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az ajánlat beérkezését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy az ár kialakításához szükséges részletekről egyeztessünk. Minden esetben arra törekszünk, hogy közösen megtaláljuk a kiállítás bemutatásának ideális időtartamát, módját.
Ha sikerült megállapodnunk, elkészítünk egy szolgáltatói szerződést, és sort kerítünk az aláírásra. A kiállítás díja a teljesítést követően igény szerint készpénzes teljesítéssel vagy átutalással teljesíthető Áfás számla kiállítását követően.
Ha nem ezt a felületet használja, vagy bővebb információra van szüksége, keresse a kiállítás vezetőjét, aki készséggel áll rendelkezésére. 

Elérhetőségek:

Inántsy Pap Sándor, a kiállítás vezetője

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: 06-20-9 749 205

A kiállítás referenciái

 

Ha felkeltette érdeklődését kiállításunk, és szeretne ajánlatot kérni, akkor töltse ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Önnel a kapcsolatot.