Mi a szervezetfejlesztési támogatás fókusza?

A szervezetfejlesztési támogatás legfontosabb feladata, hogy a szervezet saját lábra álljon a szervezeti problémák megoldásában.
Ennek érdekében olyan szervezetfejlesztési folyamatot ajánlunk, amely alkalmas arra, hogy miközben a szervezet megtervezi és elindítja a szükséges változtatásokat, ezzel párhuzamosan felismerje, hogy a programok, projektek megvalósítása (ügy, célcsoport szükséglete) mellett, ugyanolyan fontos a szervezet szükségleteire és a tagok, dolgozók szükségleteire is oda figyelni.
 
A civil szervezetekre jellemző, hogy igen elkötelezettek az általuk felvállalt társadalmi probléma megoldásában, azonban ennek az egyik következménye, hogy elsősorban az ügyre, a programokra, projektekre koncentrálnak. Olyan ez, mint amikor valaki folyamatosan csak kifelé akar lélegezni, és nem foglalkozik a belégzéssel. Próbáljuk ki!

 

A következménye az lesz, hogy ha nem hagyjuk abba, akkor megfulladunk. Nos, így van ez a szervezeteknél is. Ha hosszú távon csak kifelé koncentrálunk, és nem fejlesztjük a szervezetet, nem törődünk azzal, hogy milyen a tagok, dolgozók helyzete, viszonya, nem teszünk azért semmit, hogy a jó működéshez szükséges rendszerek, struktúrák kiépüljenek, akkor jön a krízis, és a szervezet nagy eséllyel a kimúlás felé halad. Ezért törekszünk arra a szervezetfejlesztési folyamatok során, hogy a szervezet a „belégzés” fontosságát is felismerje, és ezáltal egy egészségesebb irányba mozduljon el a működése.
 
Ezt szemlélteti az egészséges szervezeti modell*** ábrája.

Egészséges szervezeti modell
 
Mi történik a szervezetfejlesztési támogatás során?
Egy szervezetfejlesztési támogatás a következő elemekből állhat:


Szervezetfejlesztési folyamat
 
A fenti folyamat valójában egy olyan változás menedzselési ciklus, amelyet minden szervezetnek meg kell valósítania, ha meg akarja oldani a szervezeti problémáit. Ezért a folyamat során kiemelt szempont, hogy a szervezet rátaláljon azokra a módszerekre, megoldásokra ami a számára a későbbiekben is működik majd.