A szervezetfejlesztés erőforrás szükségletei

Minden szervezetfejlesztési folyamat erőforrást igényel, még a belső folyamatok is, hiszen amikor a szervezet befelé lélegzik, nem tud kifelé is. Azaz a projektek, tevékenységek, szolgáltatások mennyiségében és minőségében átmenetileg visszaesés lehet.
A munkatársak, tagok ideje is értékes erőforrás, így minden megbeszélés erőforrásokat von el más területektől, ezért fontos átgondolni és megtervezni minden szervezetfejlesztési folyamatot. Ennek az átgondolásnak a megkönnyítése érdekében megadjuk a tapasztalataink szerint szükséges minimális időtartalmakat, valamint a szervezetfejlesztési tanácsadó költségeit is.

Idő szükséglet

Egy komplex szervezetfejlesztési folyamat időtartama 6 hónaptól, 2 évig is terjedhet. A szervezetfejlesztési támogatás keretében a komplex folyamat bizonyos (saját lábon is megálló) elemeit is meg lehet valósítani, ezért tekintsük át, melyiknek mennyi a minimális időszükséglete.

Komplex szervezetfejlesztés: minimum 7-10 intenzív szervezetfejlesztési nap (az intenzív napok jellemzően reggel 9-től este 18-19 óráig tartanak). Optimális esetben ebből 2-3-szor  2-3 napos bentlakásos, elvonulós alkalom van.
Stratégiai tervezés: 2-5 intenzív nap
Csoportos illetve személyközi mediálás: 3-5 mediációs alkalom (1 alkalom 2-3 óra).
A mediációról bővebben a Szolgáltatások – Mediálás menüpontban olvashattok
Csapatépítés: 2-3 intenzív nap
Projekttervezés: 1-3 nap
Vezetői támogatás (coaching): 3-10 megbeszélés
Szervezeti fenntarthatóság tréning: 3-4 tréning nap