Költségek, finanszírozási konstrukciók

A szervezetfejlesztési tanácsadó költségei

Az Inspi-Ráció Egyesület küldetése szerint azért dolgozik, hogy elősegítse a fenntartható fejlődés társadalmi feltételeinek a megteremtését a civil szervezetek segítésén keresztül. Ezért a szolgáltatásaink árát, ill. a finanszírozási konstrukciókat is a civil szervezetek lehetőségeihez próbáljuk szabni.

A tanácsadói költségek

60 eFt /szervezetfejlesztési nap/fő + költségek (útiköltség, étkezés, szállás). A szervezetfejlesztési nap magában foglalja az előmunkálatok (tervezés, felkészülés, telefonos egyeztetés) és az utómunkálatok (emlékeztetők készítése, egyeztetések) költségeit is.

A szervezetfejlesztés során – a diagnózistól függően – párban dolgoznak a tanácsadók, tehát ez a szervezeteknek 120 eFt / szervezetfejlesztési nap + járulékos költségeket jelent.

A szervezetfejlesztési alkalmakat a mi gyakorlatunkban a szervezet rendezi, ezért a szervezetfejlesztési alkalmak költségei (útiköltség, étkezés, szállás) a szervezet adottságaitól, lehetőségeitől függően alakulnak.

A fentiekben leírt idő- és pénzbeli keretek csak tájékoztató jellegűek. A szervezet nagyságától, a kialakult helyzettől, a szervezet Nyíregyházához mért távolságától függően változhat a tanácsadó megbízási díja is.


Finanszírozási konstrukciók

Mivel jól ismerjük a civil szervezetek anyagi lehetőségeit, ezért tudjuk, hogy nem könnyű még egy-két szervezetfejlesztési nap költségeit sem kifizetni, ezért többféle finanszírozási konstrukciót ajánlunk, a tanácsadói költségek finanszírozására:

1. konstrukció: Önkéntes napokban

Először is a szervezet rászorultságától függően (amelyet egy monitorozás során döntünk el), az  egyesületünk tanácsadói önkéntes szervezetfejlesztési napokat is vállalnak. Az önkéntes napok jellemzően a diagnózis felállítására (amely gyakran már önmagában is segíthet a szervezeten), valamint, elsősorban rövidebb, kríziskezelő folyamatokra vonatkozik és nem komplex szervezetfejlesztési folyamatra.

2. konstrukció: Pályázati forrásból

Amennyiben nem túl sürgős a folyamat, akkor lehetőség van közös pályázat benyújtására (amennyiben van erre vonatkozó kiírás), vagy a szervezet által beadott pályázatok szakmai részének a megírására (ezzel segítve a pályázat sikerét). Itt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az NCA működési pályázatában lehet pályázni szervezetfejlesztésre is.

3. konstrukció: Pályázati forrásból utólag

Amennyiben a szervezet utólagosan (merthogy sürgős lenne), pályázatból akarja finanszírozni a szervezetfejlesztési folyamatot, erre is tudunk olyan konstrukciót ajánlani, ami nem jelent kockázatot a szervezetnek. Ebben az esetben a folyamat elején arra szerződünk, hogy a szervezet az előre megállapodott tanácsadói költségeket megpályázza, és amennyiben sikeres a pályázat, csak a támogatási összeg átutalását követően kell fizetnie. A szerződésben megállapodunk abban is, hogyha nem nyer a pályázat, akkor a szervezetfejlesztési folyamat végén (tehát nem a  pályázat elbírálásánál) lehetősége van a szervezetnek eldönteni, hogy eredményesnek érzi-e  a közös munkát. Ha igen, akkor a pályázattól függetlenül vállalja bizonyos határidőn belül (akár részletre is) a szerződött összeg kifizetését. Tehát ebben a konstrukcióban a saját erőből való finanszírozás csak akkor valósul meg, ha szervezet is eredményesnek érezte a folyamatot (tehát, úgy érzi, megéri a megállapodott összeget, akkor is kifizetni, ha nem nyer a pályázat).

4. konstrukció:  Meglévő forrás esetén

Amennyiben a szervezetnek rendelkezésére áll a szervezetfejlesztés költségének fedezete, úgy jellemzően utófinanszírozásra kötünk szerződét, ami nagyon egyszerűen úgy néz ki, hogy csak a folyamat végén kell fizetni. Természetesen itt is van lehetőség csúsztatni a kifizetést (például utófinanszírozásos pályázatok miatt) illetve részletfizetésre is van mód, amelynek az ütemezését szerződésben rögzítjük.

Amennyiben további kérdésed van, vagy szeretnél szervezetfejlesztési támogatást kapni tőlünk, írj nekünk!

Vagy keress a következő elérhetőségeken:

Vágvölgyi Gusztáv (Pabló) mobil: 20/ 97 50 171 skype: pablo1_skype