Erről az oldalról tudsz a tudástár letöltési oldalaira navigálni, ehhez válassz kategóriát! Ha le akarsz tölteni dokumentumot, akkor előtte jelentkezz be (jobbra fent), ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor kérlek először olvasd el a tudástár ismertetőjét és csak utána regisztrálj!

ODA szervezetfejlesztés az egyik legfontosabb vezetői funkció, hiszen ez biztosítja a szervezet számára a folyton változó környezethez való alkalmazkodást, enélkül a szervezet halálra van ítélve. Ezért a szervezet vezetőjének fel kell tudni ismernie a szervezet életében rendszeresen jelentkező szervezetfejlesztési szükségleteket, és képessé kell válnia ezek kezelésére. Ebben segítenek a szervezetfejlesztéshez kapcsolódó tanulmányok, amelyek elsősorban a szervezeti törvényszerűségeket mutatják be, valamint ehhez szorosan kapcsolódnak az emberi magatartást szervezeti keretekben kutató, feltáró tanulmányok.

A szervezet sorsát alapvetően meghatározza a vezető személyisége, a vezetéssel kapcsolatos szemlélete, ismeretei. Ezekben a tanulmányokban a szervezeti vezetőknek adunk ismereteket a jó vezetővé váláshoz.

 

FacilitalasA megbeszélések levezetésének igénye a szervezeti élet nagyon sok területén jelentkezik. A levezetés minősége pedig alapvetően meghatározza, hogy a meetingek, értekezletek, projektmegbeszélések mennyire hasznos, a munka hatékonyságát növelő, a csapatot építő, vagy ellenkezőleg unalmas, haszontalan, időrabló része a mindennapjainknak. A facilitálást nem lehet tanulmányokból megtanulni, de aki nap mint nap kénytelen munkamegbeszéléseket levezetni, az ezekből a tanulmányokból kaphat segítséget a levezetés minőségének javításához.
A szervezet tervezési rendszerének a fejlődése biztosítja a szervezeti szintű tanulást,  tevékenységeinek hatékonyságát növeli a szervezet forrásokhoz való hozzájutásának esélyét. Ezért fontos, hogy a vezető a szervezeti életúton haladva egyre tudatosabban figyeljen a tervezés rendszerére. Ehhez adnak segítséget a tervezéshez kapcsolódó tanulmányok.
ForrasteremtesA szervezet céljaihoz szükséges pénzügyi források megszerzése kulcskérdés a szervezet eredményessége szempontjából.  A szervezet marketing rendszere pedig szoros kapcsolatot mutat a források megszerzésének sikerességével. Ezért ezzel a két menedzsment területtel külön is foglalkozunk a tudástárunkban.

Bejelentkezés a tudástárba