Inántsy Pap Sándor (Hanyi)

Inspi-Ráció Egyesület elnöke

Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, tanácsadó, coach

Szolgáltatási területeim, speciális kompetenciák

• Facilitátor, kis létszámú és több száz fős rendezvények facilitálása
• Komplex szervezetfejlesztés
• Környezeti- és társadalmi fenntarthatósági szakértés, előadások tartása
• Business és life coach,
• Csapatépítői tapasztalatok
• Játékmester
• Ifjúsági coach és kompetenciafejlesztő tréner

Szakmai hitvallás
Hiszem azt, hogy a működő, egymást segítő közösségek azok, amelyek biztosítják a társadalom életképességét. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a közösségeknek a fontossága egyre nagyobb lesz, mivel a fenntartható fejlődés egyik alapja a meglétük és fejlődésük.

Szakmai pályám, képzettségek, kompetenciák
1971-ben születtem Nyíregyházán, és itt élek azóta is 2 gyermekes családapaként. Még középiskolás koromban „megfertőztek” számomra fontos emberek a civilszervezeti identitással, és azóta is elkötelezetten dolgozom ebben a szektorban.
1998-ban elvégeztem egy tanfolyamot, melynek végén facilitátor, tréner képzettséget kaptam és alapító tagja voltam az Inspi-Ráció Egyesületnek, melynek jelenleg elnöke vagyok.
2015-ben elvégeztem a Business and life coaching képzést. Munkáim jelentős részét trénerként, szervezetfejlesztőként, facilitátorként és coach-ként végzem.

Szakterületeim, szolgáltatásaim
Fenntartható Fejlődéssel kapcsolatos előadás tartása
Az előadásban először az okokat nézzük meg és ránézünk, hogy milyen lehetséges kimenetei lehetnek a jövőnknek, ha ebben az ütemben haladunk a fenntarthatatlan élet felé. Utána megnézzük, hogy mi a MI felelősségünk ebben a folyamatban és mit tehetünk azért, hogy megváltoztassuk. A végén pedig felvázolunk egy olyan folyamatot, amely segítheti, azt, hogy globális változások is elindulhassanak.

Facilitálás
Facilitátorként sokat dolgozok, mert szeretek új közösségekkel, emberekkel megismerkedni, és ami nekem a legfontosabb, hogy az az ügy, amit ők képviselnek, hatékonyabb legyen. A beszélgetésektől a konferenciáig minden eseményt tudok segíteni, hogy hatékony és sikeres legyen.

Életvezetési kompetenciafejlesztés
Több, mint 10 éve foglalkozom ifjúsági célcsoporttal, és ez idő alatt nagyon sok tapasztalatom összegyűlt a középiskolás korosztály fejlesztésével kapcsolatosan. Amit a legnagyobb hiányosságnak érzek a jelenlegi oktatási rendszerben és egyre inkább a családban is, az az életre való felkészítés. A fiatalok csoportban való működése, az összefüggések meglátása és a saját lehetőségeik és készségeik felismerése nagyon fontos a felnőtt élet elkezdéséhez. Hiszek abban, hogy az általunk kidolgozott tréningmódszer óriási segítséget nyújt ebben a fiataloknak, így segít nekik megtalálni a nekik való utat.

Csapatépítés fiataloknak
A közösségben rejlő erőket nagyon fontosnak gondolom. A fiatalok több évet töltenek el olyan közösségben, ami változtatja, formálja őket tudattalanul is. Ha ezt a folyamatot segítjük azzal, hogy tréningmódszereken alapuló csapatépítéseken vehetnek részt, akkor nagyon hatékonyan lehet fejleszteni az egyének és a csoport fejlődését is. Ez segíti a tanulást és a közösségi programok szervezését is.

Tréningek tartása – szervezetfejlesztés
Szervezetfejlesztő trénerként olyan cégek, civil szervezetek, közösségek segítésében veszek részt, akik bármilyen okból változást szeretnének a szervezetükben, vagy csak hatékonyságot szeretnének növelni, vagy megismerni a csapatukban rejlő erőket. Trénerként főleg ilyen komplex folyamatokban szeretek részt venni, de az önkéntes menedzsmenttel kapcsolatos képzésekben is részt veszek.

Coching
Üzleti és életvezetési coachként személyes „tanácsadóként” is dolgozom. Fontos a munkám során a segítő szerep. Az eddigi életemben annyi munka- , civil szervezeti- és egyéb élettapasztalatot szereztem, hogy ezek tanulságai nagyon sokat segíthetnek másoknak is. Mivel ez nem a hagyományos értelemben vett tanácsadói szerep, így a tréneri munkám is sokat segít, hogy ezeket a folyamatokat tényleg úgy tudjam végezni, hogy a kliens saját maga jöjjön rá a helyes megoldásokra az én segítségemmel. Ezek a folyamatok nagyon izgalmas kalandok számomra, és a sikeressége azt mutatja, hogy ez egy jó irány. Üzleti és életvezetési témát is egyaránt vállalok, bár gyakran ezek átjárhatóak, mert az üzleti életünk a magánéletünkre is kihat, és ez fordítva is igaz.

A sétáló coaching ennek a coachingnak egy hozzám nagyon közel álló módszer, amely egyedivé és még kalandosabbá teszi a közös „utazásunkat” a partnerrel, a sikeres életvezetés felé. A nyíregyházi Sóstói-erdőben egy közös séta keretében beszélgetünk, és találjuk meg a kérdésekre a válaszokat. Egy folyamat 6-8 alkalomból áll, de lehet rövidebb is, ez mindig egyedi megállapodással születik meg. A friss levegőn való mozgással egybekötött beszélgetés segíti, hogy jobban egymásra tudjunk hangolódni, hogy a napi mókuskerékből kiszakadva feltöltődj a nap végén, és sikeresen változtass azokon a feladatokon, amikkel megkerestél.

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/9749-205
E-mail: ips@inspi-racio.hu