Hogy mi a coaching? És miért merjük így látatlanban is azt mondani, hogy ez az, amire szükséged van? Tegyél egy próbát, kövesd a lépéseket!

Egy pillanatra engedd el az egeret, lógasd le magad mellé a kezed, és érezd a súlyát! Majd figyeld meg, hogy a válladban mit érzel!
…igen ez a kis fájdalom az elmúlt napok, hetek, hónapok feszültségei, amit az életed sok-sok kellemetlen, fájdalmas, szorongó szituációja okozott.

Most keresd meg az emlékeidben a legutóbbi ilyen szituációt, és válaszolj sorban a kérdésekre!

Kivel voltál ebben a helyzetben?
Mi az, ami zavart, ami rosszul esett?
Mi a bajod azzal a kapcsolattal, viszonnyal, amibe kerültél?
(Jó, de neked mi a bajod?)
Mi az, amit kezdeni akarsz vele?
Mi az, ami visszatart, hogy megtedd? … és még mi? … és még mi?

Válaszoltál a kérdésekre? Akkor már el is kezdtük a coachingot.

Mi történik majd a folytatásban, amikor már egy valódi coaching alkalmon, személyesen találkozunk? 

  • Kibillentünk a holtpontról. Felgöngyölítjük az elakadásokat, hogy határozott léptekkel elindulj a neked kedvező irányba. 

  • Megtaláljuk azt, hogy mi a fejlődésed gátja, és közösen elgördítjük az utadból az akadályokat.  

  • Ha eddig csak álmodozni mertél valamiről, vagy nekifutottál ugyan többször, de a siker még mindig várat magára, akkor megnézzük, hogy mit kell máshogy csinálnod ahhoz, hogy kézzelfogható eredményeket érj el

  • Rengeteg kérdést kapsz. A lényegről beszélünk majd, nem a felszínen maszatolunk. Őszinte, nyílt visszajelzéseket kapsz, ha kell, provokatív módon. Azért jössz, hogy elinduljon egy változás, ezért ebben mi is a maximumra kapcsolunk. 

  • Nem oldjuk meg helyetted a problémáid. Ennél egy sokkal értékesebb dolgot kapsz. Képessé teszünk arra, hogy a saját életed irányítását a kezedbe vedd. El fogod tudni dönteni, mi a jó neked, és képes leszel sodródás vagy pánikszerű kapkodás helyett magabiztosan haladni a tudatosan átgondolt célod felé. 

Minél hamarabb vágunk bele, annál hamarabb éred el azt, amire vágysz. Hidd el, a jövőbeli éned hálás lesz neked, hogy meghoztad ezt a döntést. Hívd fel a számodra szimpatikus coachot!

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló 
+36 20 975 0171

Saját tapasztalatokkal, konkrét tanácsokkal, visszatükrözéseimmel és ha szükséges konfrontálva segítelek rátalálni arra, hogy mi is a probléma az emberi kapcsolataidban, miért kerülsz gyakran konfliktusba, miért nem sikerül ezeket jól megoldani. Meghallgatom a válaszaidat, és a lehető legőszintébb tükröt tartom eléd.
Fontos! Én nem az igazság tükre vagyok, én csupán azt tudom elmondani, hogy amit mondasz és ahogy mondod, hogy hat rám. Azonban jó eséllyel ez másokra is hasonlóan fog hatni, még ha Ők ezt nem is mondják el. Pont ez a lényeg! Végre kockázat nélkül nézhetsz szembe azzal, hogy miként hatsz más emberekre, és így lehetőséged nyílik, hogy változtass az emberi kapcsolataidon!
Ha a problémáidról mesélsz, akkor vezetői és élet tapasztalataimmal segítek, hogy nagyobb látószögből, pontosabb érzékeléssel legyél képes ránézni a problémára, ami alapján jobb döntéseket tudsz hozni.

Szép Éva
+36 20 470 5784

Személyre szabott segítséget nyújtok. Nincs egy sémám, hogy hogyan zajlanak a beszélgetések. A coaching kezdetén csak kérdésekkel dolgozom. Amikor viszont látszik, hogy bizonyos ismeretek, tapasztalatok hiányoznak, akkor ezeket igyekszem megadni.
Hiszem hogy nincs tisztán „business coaching”, hiszen a szervezetben lévő problémák gyökere ugyanaz, mint a magánéleti problémáké. Nem ismerjük a kommunikációs csapdákat. Nem ismerjük a konfliktusok forrásait, és kezelési módjaikat. Nem tudjuk jól szervezni az életünket. Nem vagyunk képesek a másik szempontjainak a figyelembe vételére. Ezért ezek a témák szinte mindig előkerülnek. Ezekkel viszont csak úgy lehet dolgozni, ha az ismeret, tudás átadáson túl konkrét eseteket boncolgatunk, és én, mint coach visszajelzéseket adok az ügyfélre vonatkozóan.

Inántsy Pap Sándor – Hanyi 
+36 20 974 9205

Tudom, milyen az, amikor beleragadsz egy idegőrlő élethelyzetbe, és csak egy helyben topogsz. Minden gondolatod a problémák körül forog. És lehet, hogy egyszerű lenne a megoldás, de már annyi minden rakódott rá, hogy állsz feltartott kézzel, és hagyod, hogy elsöpörjön a lavina. Ha beszélgetni kezdesz valakivel, és megkérdezi, hogy vagy, inkább bele sem kezdesz a történetbe, mert úgysem értené, és a vége csak lehúzós panaszkodás lenne. De érzed közben, hogy azért ennél sokkal több van benned. Sokkal többre vagy képes, csak valahogy olyan erőtlenek a próbálkozásaid, és túl sok zsákutcába futottál már bele ahhoz, hogy kedved legyen szabadon szárnyalni. Ez persze rányomja a bélyegét a magánéletedre, a munkahelyi dolgaidra. Jó lenne valaki, aki segít kitisztítani a képet, hogy magad mögött hagyhasd ezt a katyvaszt, és végre kihozd magadból a legjobbat. Ebben tudok neked segíteni. 

A coachingban a változtatásra, az eredményekre koncentrálunk.

És nem csak elméletben. Amit az üléseken elhatározol, azt egyből a valóságban ki is próbálhatod, sőt csak akkor érdemes eljönni a következő ülésre, ha ki is próbáltad. Így a következő alkalommal már a konkrét tapasztalataiddal dolgozhatunk.

A coaching nem terápia.

Ez a módszer sokkal inkább jövő orientált. Bár a coachingban is előkerülhetnek a múlt elakadásai és ennek a feloldása, meghaladása, de nem ezen van a hangsúly. A tanácsadáshoz képest indirektebb, inkább a kérdéseken, a te gondolkozásodon keresztül haladunk, mint a tuti megmondásán. Bár ha az okozza az elakadást, hogy nincs mintád a probléma megoldásra, akkor előkerülhet a saját élmények, megoldások elmesélése is.

Csak akkor olvass tovább, ha vezető vagy!

Azon tanakodsz magadban, hogy érdemes-e coach segítségét kérned? Meglepődnél, ha tudnád, hány vezető köszönheti az elért sikereit annak, hogy belevágott egy coaching folyamatba. 

Figyelj!

Mutatjuk, hogy mikor a legjobb befektetés egy ütős, profi coaching.

HA úgy érzed, hogy annyira egyedül vagy, amikor a szervezettel kapcsolatban dönteni kell, mint a kisujjad.
HA a vezető társakkal, munkatársakkal elmérgesedett a viszonyotok, pedig a fejlesztéshez mindenkire szükség lenne.
HA problémát okoz a munkatársak hozzáállása, motiválása. Úgy érzed, a lelked kihajtod, ők pedig nem adnak bele apait, anyait, így egyet előre léptek, kettőt hátra.
HA a hideg ráz attól, hogy meg kell mondanod valamit a munkatársaknak. Nem akarsz vaskalaposnak látszani, de bratyizni sem szeretnél, mert csak jó lenne valahogy külön választani a munkát és a barátságot. Jó lenne úgy visszajelzéseket adni, hogy azt ne kelljen mézes-mázas szavakba csomagolni, de sértődés vagy elviccelődés se legyen, és elérje a kívánt változást.
HA a vezetők közötti viszony nagy jóindulattal sem nevezhető ideálisnak, nincs egyetértés, sok a parttalan vita.
HA egy erős növekedést követően te váltál a szűk keresztmetszetté és nem tudod, hogyan kellene a belső fejlesztésekhez hozzáfogni.
HA bizonytalan vagy, és át akarod gondolni, hogy mi is a cél, és mi az az üzleti modell, ami működőképes. Nem akarsz egyfolytában azon aggódni, miből adsz fizetést az embereknek, miből fedezitek a fejlesztést.
HA kezdesz kiégni. Évekig güriztél a taposómalomban, jöttek is szépen az eredmények, de közben már nem leled örömöd a munkában, és gyomorideged van, ha arra gondolsz, hogy megint be kell menned dolgozni.

Telefonálj, egyeztetünk időpontot, találkozunk, mindent átbeszélünk, és közösen döntünk a folytatásról. 

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló
+36 20 9750 – 171

Szép Éva
+36 20 4705 – 784

Inántsy Pap Sándor – Hanyi
+36 20 9749 – 205